Kvalitetssikret, åpent og gratis nettleksikon på norsk

Bilde av Alexandre Duret-Lutz

Bilde av Alexandre Duret-Lutz


Dette er den største gladnyheten for det norske skolevesen og elever og studenter i hele Norge. Kunnskapsforlaget Aschehoug og Gyldendal har bestemt seg for å gi bort Store norske lekiskon i en åpen og fri kvalitetssikret nettvariant. Man kan til og med melde seg som ekspert for å hjelpe til med kvalitetssikringen!

Tags: , ,

3 Responses to “Kvalitetssikret, åpent og gratis nettleksikon på norsk”

 1. carl christian Says:

  Egentlig er det mer en påventet selvfølge enn en gladnyhet. Dersom de ikke hadde gjort det slik hadde Kunnskapsforlaget (og særlig eierne) effektivt demonstrert sin irrelevans for samfunnet…
  ..men som en slags konstatering av at; joda, verden går faktisk fremover, så er det selvsagt en gledelig nyhet…

 2. Bjørge Says:

  Er helt enig i din observasjon om at dette var /det eneste riktige/[TM], men det er jo gledelig når til og med så gamle og prestisjetunge bedrifter innser dette:-) Ringvirkningene er også vesentlige;
  – *alle* har tilgang til et ypperlig leksikon på nettet
  – studenter kan plutselig bruke dette som referanser, noe man ikke kunne/burde med wikipedia og andre wikier som ikke er kvalitetssikret.

 3. carl christian Says:

  personlig mener jeg at det kun er bakstreverske univeristeter som ikke annerkjenner wikipedia som det kvalitetsleksikonet det faktisk er… over tid er det nå i ferd med å vise seg at feilaktig informasjon er et veldig lite problem og at det blir ryddet opp i det svært raskt, nettopp fordi det er flere brukere/deltagere som liker å bidra konstruktivt enn det er av de som vil gjøre hærværk. (Tenk hvor lite tagging det hadde vært i byene dersom alle som ferdes i gatene kunne fjernet det raskt og enkelt til enhver tid)
  (ja; refleksjonen min er inspirert av Clay Shirky – Here comes everybody)