hamp

Ikke all hamp kan bli hasj, og det gartneren Tor Smaaland her beskriver er jo bare et ytterligere bevis på at kapitalisme ikke er miljøvennlig (ok, det var et langt sleivspark, men jeg kunne ikke dy meg..). En artikkel i folkeopplysningens ånd.

4 Responses to “hamp”

 1. Carl Christian Says:

  Nei, det var ikke et langt spark. I bestefall var det et langt hopp å sette likhetstegn mellom misbruk av maktrelasjoner og kapitalisme. Maktmisbruk skjer (som vi vet) i de beste familier (les: alle former for økonomiske og politiske systemer). Det er nok menneskene som styrer kapitalismen som ikke er særlig miljøvennlige. De samme menneskene vil nok ikke bli mer miljøvennlige av et annet system for utveksling av verdier, varer og tjenester. Snarer tvert i mot skulle jeg tro.

  Jeg har store problemer med å se hvordan kapitalismen som system kan være kan være hverken det ene eller andre i forhold til miljøet. Muligens er vel heller miljøvennlig, all den tid det er effektivt (og incentivdrevet)

 2. Bjørge Says:

  Er usikker på om vi misforstår hverandre her. Jeg mente at det var å dra det langt å sparke kapitalismen for dette, det er (som du sier) ikke systemet menn menneskene som utnytter makt.

 3. Carl Christian Says:

  det er nesten ikke til å misforstå at det er du som her “sparker” kapitalismen for å være i veien for fremveksten av en ressursbesparende hampindustri.
  men, okay, da er vi jo enig!
  Goe greier!

  😀

 4. Bjørge Says:

  Edit: La inn ‘sleiv’ forran ‘spark’. Håper det gjør det vanskeligere å misforstå (begynte på en omskriving, men det ble litt omfattende for et så kort innlegg synes jeg).

  Vi er ikke så uenig som du av og til tror, Carl Christian, det kommer bare feil ut av og til;-) Flott at noen retter på meg da. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg skriver veldig likt som jeg snakker og dermed ikke får med ablegøyer el.l. jeg måtte finne på å gjøre når jeg sier det samme.

  Snakkes.