kvarterets dataproblemer og videresending av kvarteretepost

I studietiden jobbet jeg på Det Akademiske Kvarter i E-tjenesten (IT-avdelingen) og jeg mottar fortsatt mye epost på min adresse der. Det var derfor veldig ergerlig når alle Kvarterets tjenere fikk seg en omgang med uforsiktige håndverkere og diskene tok kvelden én etter én. E-tjenesten har ikke klart å få opp igjen hjemmeområdene, men etter en god stund fikk de ihvertfall opp en eposttjener og en epostløsning for web. Imidlertid er jeg vandt til å få videresendt eposten min til min egen tjener, men dette kunne jeg ikke få til så lenge hjemmeområdet mitt ikke fantes lenger. Derfor gikk jeg for en litt uortodoks løsning; Jeg bruker GMail til å hente ut epost og sende den videre dit jeg vil.

For å få til dette gjør følgende:

  • Opprett en GMailkonto (om du ikke har en allerede)
  • Sett denne til å videresende all epost til din egentlige adresse (hopp over denne om du liker å bruke GMail)
  • Sett opp GMail til å hente ned epost fra Kvarteret via POP3: Settings, Accounts, Get mail from other accounts, Add another mail account. Bruk brukernavn og passord fra Kvartereteposten din og bruk tjener mail.kvarteret.no på port 995 og skru på bruk av SSL.

Dersom du har veldig mye epost vil GMail hente ned epostene dine i bolker på 200. Jeg anbefaler å ikke la epostene ligge igjen på kvarterets tjener dersom du ikke har behov for dette.

Kommentering er stengt.