WordPress/Opera og klipp&lim

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har mistet artikler jeg skulle poste her på grunn av klipp&lim-feil. Jeg bruker Linux og er vant til å lime inn tekst ved å trykke på hjulet på musen. I Opera tolkes dette som “åpen denne siden” og jeg får en “ugyldig url” og mister alt jeg skrev siden sist jeg lagret (hint: jeg mister alt). Frustrerende!

10 Responses to “WordPress/Opera og klipp&lim”

 1. nils Says:

  Enkel løsning bruk Firefox 😉

 2. Bjørge Says:

  Vel, da må jeg jo bruke ctrl+c/ctrl+v og det er jo tungvindt. Det er egentlig rart, for det fungerer i forms på alle andre nettsider. Tipper det har noe med dette fancy opplegget med WYSIWYG.

 3. nils Says:

  Hmm, ikke hatt noe problem med midt-klikk klipp&lim. Men så har jeg ikke benyttet meg av WYSIWYG opplegget i WP i særlig stor grad (fortrekker det gamle oppsettet). Kan se om jeg støter på de samme problemene. De eneste gangene jeg hatt problem med dette var når Autoscroll var påslått i FF.

 4. Bjørge Says:

  Autoscroll og at det er så tungvindt å åpne en ny side når url ligger i utklippet er at jeg foretrekker Opera forran Firefox. Faktum at FF bare er halvvegs satt opp når det installeres, og at det så må installeres utvidelser for å få det til å fungere tilfredsstillende, mens Opera bare funker når det er intstallert, er en annen grunn til at jeg foretrekker Opera. Det eneste Opera mangler i forhold til FF er utvidelsen /Edit CSS/.

 5. nils Says:

  Autoscroll er noe det første jeg slår av, men en trenger bare å slå det av en gang. Instillingene blir husket innstillingene ved oppgraderinger. Å åpne url i ff er like enkelt som i Opera, som sagt en må kanskje slå av Autoscroll, som etter min mening er en av de verste features en har kopiert fra IE.
  Ellers litt uenig, kan klare meg uten de fleste utvidelsene. Er mer med Opera jeg misliker mye som en ikke kan fjerne eller endre. Men jeg har et gamlet “hat” forhold ovenfor Opera uten en trenger å gå så i dybden på det 😉

 6. Bjørge Says:

  Det hjalp ikke å skru av autoscroll, jeg får fortsatt den runde saken om jeg klikker med hjulet. Hvordan åpner du en url i ff da?

 7. nils Says:

  Hmm, har du noen andre extensions som kommer i konflikt?
  Skriv about:config i adressefeltet og deretter søk på scroll.
  Hvis en har en utklippet URL I lunix så er det bare til å lime den inn i et åpent nettleservindu, hvor som helst på siden(utenom tekstfelt) skulle få nettleseren til å gå til nevnte url. Fungere likt i de nettleseren jeg har prøvd i linux ff, opera, konq.

 8. Bjørge Says:

  Klarte ihvertfall å få bort den teite scrolltingen. Det kan være at “mouse gestures”-utvidelsen er i konflikt, men uten den er det heller ikke noen vits i å bruke ff. Det er måten du beskriver “innliming” av urler jeg savner i ff, og det virker, som du sier i opera og konqueror.

 9. nils Says:

  Den funksjonen pleier normalt å være påslått mulig det er forskjell mellom distroene.
  Uansett igjen about:config -> middlemouse.contentLoadURL -> true

 10. Bjørge Says:

  Etter en oppgradering av WordPress til siste versjon ser det ut til at de har gått tilbake til den gamle måten å redigere artiklene på i Opera (men ikke i Firefox). Sikkert like greit, jeg synes jo som WordPressfolkene at kode er poetisk