mer IE7

IE7, eller Internet Explorer versjon 7, som forhåpentligvis snart blir rullet ut som en obligatorisk oppdatering i Windows har fått rettet opp en del feil i CSS-støtten. Til glede for meg og andre hobbyvevsidesnekkere som ikke har kapasitet til å lære oss alle måtene å lure IE6 til å vise nettsidene våre riktig. Anbefaler alle å prøve Opera og Firefox.

6 Responses to “mer IE7”

 1. MortenF Says:

  Hei 🙂

  Jeg ville ikke hatt for høye forventninger til IE7.
  Jeg har sett sider som fungerer bra i:
  Firefox, Opera, Netscape, IE5.5 & 6… som er totalt ubrukelige og visuelt ødelagte i IE7.
  Dette beviser at Microsoft, nok engang, lager egne definisjoner og løsninger og hopper bukk over standardene satt av w3.org

  Nice blogg, btw. 🙂

  M:)rten

 2. Bjørge Says:

  Takk, jeg prøver:-)

  Jeg tror ikke M$ hopper bukk over standardene, men at de har gjort prioriteringer over hva de synes er viktigst å fikse. Hadde aldri forventet at de skulle støtte alt, det gjør jo ikke FF,Opera,med venner, heller.

  Har du noen eksempler på slike sider?

 3. Morten Says:

  Hei igjen

  Prøv denne, f.eks.
  http://themes.wordpress.net/columns/2-columns/155/crimson-milk-101/

  Kjør en testrun i IE7 og i f.eks. Firefox, Opera eller IE6 så vil du se en ganske stor forskjell.

  M$ har faktisk aldri brydd seg med å følge w3c.org sine standarder.
  Både Opera & Firefox er reaksjoner på at Explorer og Netscape i sin tid ga blaffen i standardene satt av w3c.org.
  Hele poenget med internett må jo være at alle brukere skal ha tilgang til samme informasjon. For å sikre at dette i det hele tatt skulle være mulig ble W3C stiftet. Ved å definere en standard som nettlesere skulle forholde seg til skulle man sikre at uansett hvilken type maskin du satt på, uansett hvilken nettleser du brukte, skulle nettsidene se likedan ut. mao, være like tilgjengelige.
  Netscape og Microsoft var i strupen på hverandre og valgte å legge til sine egne varianter i tillegg til disse standardene. Variantene fungerte kun i gjeldende browser og dermed begynte problemene.

  Jeg føler det er arrogant, eller ren uvitenhet, av et firma å lage en nettside som bruker en teknologi kun IExplorer bruker. Hvorfor skal de bestemme at jeg må bruke akkurat den browseren? (jfr. diverse nettbanker og webshop’er, f.eks)

  Du har jo rett i at det er ting Firefox og Opera ikke støtter.
  De støtter ikke alltid teknologi og programmeringsspråk som ligger utenfor standarden. Firefox og Opera er 100% tro mot w3c, ene og alene for å sikre brukere at de får servert nettsiden slik den er tenkt å være. Det skal de ha applaus for.
  Når CSS-koder som virker fint i IE6, Opera og Firefox plutselig ser helt J**li ut i IE7, da er det i mine øyne et tegn på at M$ ikke beveger seg mot standarden, men heller rundt, eller i verste fall ifra.

  Hadde alle forholdt seg til standarden hadde det vært enklere for oss som prøver å lage nettsider å få det til. Mindre slåsskamp mot håpløs kode…

  M:)rten

 4. Bjørge Says:

  Vel. Du har gode poenger, men det er noen feil i antakelsene dine.

  For det første så antar du at det var IE/NS manglende samarbeid med W3C som gjorde at de ikke fulgte standarden. Problemet var vel også delvis at W3C ikke klarte å følge med i svingene og ikke ville godta nye tillegg til HTML-standarden fort nok, og standarden var en stund langt bak IE/NS i funksjonalitet. Men det ble selvfølgelig løst på feil måte, og IE/NS burde jo selvfølgelig rettet set etter standarden når den ble oppdatert.

  For det andre så antar du at standarden er fullstendig i sin informasjon. Mye av grunnen til at Opera/FF/IE/Moz/etc. viser ting forskjellig er at standarden ikke er fullstendig, og etterlater rom for tolking. Det mangler mye standardverdier. Disse standardverdiene finnes i såkalte ddt-er, som er kjent som HTML-transitional, HTML-strict, med venner. Peoblemet er da at mange websidesnekkere ikke definerer øverst i filen hvilken ddt nettleseren skal følge, og dermed blir nettleserens standard brukt – og den er ikke den samme i noen av nettleserene.

  Når det gjelder CSS, så er det én standard, og det er bra. Problemet er at ingen av nettleserene støtter i nærheten av hele standarden. Jeg tror IE6 ligger under 50%, Opera og FF rundt 75-80%, men dette er tall jeg tar rett ut av en rusten hukommelse. Poenget er at ingen nettlesere støtter alt. Skal man dermed la være å gi ut nettleseren? Nei absolutt ikke! Det samme gjelder IE7. Den støtter ikke alt i standardene, men den gjør framskritt for hver utgivelse, på lik linje med Opera og FF. Problemet er bare at IE henger så mye lenger bak enn Opera/FF. Hvor de andre nettleserene som Konqueror, Safari, etc. ligger i prosent i forhold til standarder vet jeg ikke, men det er heller ikke poenget. Poenget er at de alle beveger seg mot samme standard, selv om IE må ta hensyn til sider som er laget for IE6 også i IE7. Bruker man DDT-ene riktig som websidesnekker så vil det i hovedsak se likt ut, med noen hederlige unntak.

  Bjørge

 5. Bjørge Says:

  Bytt ut ddt med dtd i forrige post.

  Får desverre ikke prøvd siden din i IE7 enda, da jeg ikke har tilgang på en windowsmaskin akkuratt nå:-)

 6. Morten Says:

  Jeg tror nok vi er mer enig enn det det ser ut som 🙂

  M:)rten