rundkjøringer

Biltilsynet.no. For det første er dette en jallaside laget av en Rogalending, og ikke har noe som helst med Statens Vegvesen å gjøre. Men denne snodige rogalendingen gir uttrykk for å være en autoritet på trafikkregler, og har skrevet litt om hvordan han mener bilførere skal gi signal i rundkjøringer. Han kunne ikke tatt mer feil!

I rundkjøringer kan man gjerne gi signal på vei inn om hvor man har tenkt seg, men det er viktigere å blinke ut(høyre) når man skal ut. Noen blinker(venstre) inni rundkjøringen og slutter når de skal ut, men dette synes jeg er en dårlig måte å signalisere en utkjørsel på da det gjerne tar opptil et sekund før andre reagerer på at blinklysene ikke blinker lenger. Da kan det være for seint. En annen ting mange ikke er obs. på er at dersom det er to kjørefelter i rundkjøringen og man kjører i innerste, så har man vikeplikt for dem som ligger i ytterste felt på lik linje med når man skifter kjørefelt på en tofelts motorvei. Man skal da altså først blinke seg ut ett felt, for så å blinke seg ut av rundkjøringen.

Kanskje er jeg rar, men jeg blinker altid, uansett om det er andre biler eller folk i nærheten. Blinkingen er blitt en reflekshandling. Det er ikke sikkert de andre sjåførene i nærheten får med seg at man skal ta av dersom man ikke blinker, og da er det bedre å blinke når ingen ser enn å glemme det når andre bilister ser det.

One Response to “rundkjøringer”

  1. Bjørges hjørne » Bloggarkiv » rundkjøringer 2 Says:

    […] har altså riktig det jeg har sagt i mine tidligere innlegg om kjøreregler i […]